Összefogás a Kadarkúti-Nagybajomi

kistérség gyerekeinek jövőjéért

TÁMOP-5.2.3.A.-12/1-2012-0002

Sunday, 21 January 1900 00:00

Szociális munkások

Manó Klub

 

A Manó Klub Kőkút és Hedrehely településeken kétheti rendszerességgel (kedd, illetve szerda délután) megvalósuló tematikus prevenciós foglalkozás, amely lehetőséget nyújt óvodások és kisiskolások számára, hogy játékos formában olyan új ismereteket szerezzenek az őket körülvevő világról, amelyet a szülők, illetve az iskola csak korlátozottan tud közvetítetni.

 

A foglalkozásokat Árvai Anita szociális munkás megvalósítónk szervezi, azonban a Kőkúton és Hedrehelyen működő Ifjúsági Pontok programkínálatának részét képezik.

Minden alkalommal más fontos tématerületet (családi kapcsolatok, viselkedési normák, etikai normák, színek világa, állatok világa, közlekedési szabályok, stb.) érintenek, figyelembe véve az évszakokat, jeles napokat, ünnepeket.

 

A gyerekek nagyon szeretik a foglalkozásokat, mert minden alkalommal a téma feldolgozása játékosan történik, emellett rajzolnak, énekelnek, tornáznak, és különböző feladatokat oldanak meg, amelyek fejlesztik a memóriát, kézügyességet is. (gyurma, üvegfesték)

Jó idő esetén szabadtéri foglalkozás keretében különböző mozgásos játékokat játszanak, illetve aszfalt krétáznak is. Kedvelt szabadtéri játék a labdajátékok, körjátékok, illetve a klasszikus fogócska, bújócska. A társas kapcsolatok is fejlődnek a játék során.

A foglalkozásokon, Kőkúton 10-13 fő, Hedrehelyen 6 fő vett eddig részt.

 

 

 

Árvai Anita szociális munkás

KEZDŐLAP     PROGRAMOK     HÍREK     BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZAK

 

 IFJÚSÁGI PONTOK          KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÓHÁZ     HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS

 

                                        KISTÉRSÉGI GYERMEKESÉLY BIZOTTSÁG                                        

 

GALÉRIA                PARTNEREK          HASZNOS OLDALAK              KAPCSOLAT

    

RÓLUNK ÍRTÁK                DOKUMENTUMOK                  PSZICHOLÓGUS