Összefogás a Kadarkúti-Nagybajomi

kistérség gyerekeinek jövőjéért

TÁMOP-5.2.3.A.-12/1-2012-0002

Sunday, 21 January 1900 00:00

Szociális munkások

Aranymorzsa Klub

 

Az Aranymorzsa Klub Csököly, Jákó, Rinyakovácsi és Gige településeken havi rendszerességgel megvalósuló prevenciós foglalkozás, amely lehetőséget nyújt a fiatalok számára, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék el, egy olyan közösség tagjai legyenek, ahol kikapcsolódhatnak, és új dolgokat sajátíthatnak el.

A foglalkozásokat Tamás Hajnalka és Suhajda Balázs szociális munkás megvalósítók szervezik.

Célunk egy olyan értékrendszer kialakítása a gyermekek számára, amivel döntéseket hozhatnak jó és rossz, helyes és helytelen, illetve fontos és nem fontos dolgok között. Olyan értékeket kívánunk közvetíteni, amit a család illetve oktatási intézmény csak részben tud átadni a diákoknak.

 

A klubfoglalkozások minden héten egy alkalommal kerülnek lebonyolításra Csököly, Gige, Rinyakovácsi, Jákó településeken, így viszonylag sok gyermek számára lehetőséget biztosítunk, hogy tagja legyen a közösségnek. A foglalkozások játékos formában zajlanak, érintve mindig egy adott témakört. Az eddig megvalósult programok között olyan témák szerepelnek, mint az „Egészséges táplálkozás beépítése a mindennapokba”, ahol a gyerekekkel közösen készítettünk vitaminban dús salátát, „Tisztaság fél egészség”, ahol megtanultuk a helyes fogmosás technikáját, „Illemszabályok”, ahol a közösségi térben való viselkedés formáit sajátítottunk el. Folyamatosan szem előtt tartjuk a közelgő ünnepeket, illetve jeles eseményeket is. Így a karácsonyra, farsangra, húsvétra való készülődés is meghatározza egy-egy foglalkozás témakörét.

Ezen programokon különböző kézműves alkotásokat készítünk, illetve az ünnepek fontosságát, valódi értékét közvetítjük a fiataloknak. Egy családlátogatás alkalmával mindig jó érzés, ha megpillantja az ember azt a tárgyat, amit a foglalkozáson készítettek a gyerekek, legyen az egy ablakdísz, kartonlapból összeillesztett virág, vagy gipszből kiöntött forma. A pályázat biztosított számunka egy prevenciós csomagot, amiből szappant, fogkefét és fogkrémet ajándékozhatunk a foglalkozáson résztvevőknek.

 

Az Aranymorzsa Klub foglalkozásain részt vevő gyerekekkel, illetve szüleikkel is bizalmi kapcsolat alakult ki. Ez mindenképpen pozitív értéket hordoz magában, mely lendületet ad a munka során. Célunk, hogy ez a bizalom a továbbiakban is fent maradjon, és ahogy a foglalkozás neve is mutatja, a morzsákból egyszer aranymorzsa legyen, és az elsajátított tudás a későbbiekben hasznára váljon a fiataloknak.

 

 

Suhajda Balázs szociális munkás

 

Tamás Hajnalka szociális munkás

KEZDŐLAP     PROGRAMOK     HÍREK     BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZAK

 

 IFJÚSÁGI PONTOK          KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLTATÓHÁZ     HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS

 

                                        KISTÉRSÉGI GYERMEKESÉLY BIZOTTSÁG                                        

 

GALÉRIA                PARTNEREK          HASZNOS OLDALAK              KAPCSOLAT

    

RÓLUNK ÍRTÁK                DOKUMENTUMOK                  PSZICHOLÓGUS